Welkom bij Notariskantoor Megchelsen & Haksteen. Dé Netwerknotaris in Elburg. 
Onze notarissen en kandidaat-notarissen staan altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. We staan je graag bij met gedegen advies en we wijzen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.

We kunnen je onder andere helpen als je een huis wilt kopen, bij de oprichting van je eigen bedrijf of om de huwelijkse voorwaarden goed te regelen. Maar ook op minder vrolijke momenten zijn we je steun en toeverlaat. Zoals bij het maken van een testament of het regelen van een scheiding. Maar we kunnen je bijvoorbeeld ook adviseren of het slim is om een erfenis te accepteren, die minder lucratief is dan het lijkt.

Bij Megchelsen & Haksteen werken uitsluitend Netwerknotarissen. En dat zijn niet zomaar notarissen en kandidaat-notarissen. Netwerknotarissen houden elkaar scherp en helder, we delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen jou beter kunnen helpen. Ook hier in Elburg.

Lees verder...

Wij spreken gewone mensentaal en weten precies wat er speelt in de wereld. De echte én de virtuele. Zo kun je bij ons terecht voor een social media testament. Kom daar maar eens om bij een traditionele notaris. Vandaar dat wij van Notariskantoor Megchelsen & Haksteen durven te zeggen dat we net iets meer notaris zijn.

Wij zijn aangesloten bij:
- Vereniging van mediators in het notariaat (VMN)
- MfN Registermediators
- Echtscheidingsnotaris.nl


Verberg lees verder...
Notariskantoor Megchelsen & Haksteen

nieuws van het notariskantoor

9 januari 2024

Wij zijn dringend op zoek naar een ervaren notarisklerk voor de registergoederenpraktijk!

In jouw functie behandel je zelfstandig dossiers voor de registergoederenpraktijk. Zo stel je leverings- en hypotheekakten op, heb je contact met cliënten, bewaak je de termijnen en zorg je dat alle bijbehorende werkzaamheden worden uitgevoerd (het opmaken van nota’s van afrekeningen e.d.).

Wij hanteren een werkweek van 37.5 uur. Bij voorkeur ben jij minimaal 30 uur per week beschikbaar.

Profiel:

Wij zoeken een medewerker die:

 • ervaring heeft in het notariaat;
 • aantoonbare kennis heeft van de onroerend goed praktijk;
 • in staat is om zelfstandig te werken aan onroerend goed dossiers;
 • cliëntvriendelijk en oplossingsgericht werkt;
 • goed in staat is tot samenwerking;
 • digitaal vaardig is.

Wij bieden:

 • een marktconform salaris;
 • een uitdagende functie;
 • afhankelijk van jouw ambities is het mogelijk om opleidingen/cursussen te volgen en door te groeien;
 • een informele werksfeer in een klein en hecht team;
 • ruime werkplekken op een fijn kantoor net buiten de mooie vestingstad Elburg.

Interesse?

Mail dan jouw sollicitatiebrief met CV naar j.m.haksteen@notariselburg.nl t.a.v. Jacobine Haksteen of bel gerust even om kennis te maken (tel: 0525-681258)!

Ons kantoor

Notariskantoor Megchelsen & Haksteen is een notariskantoor met een afwisselende praktijk, waarbij naast de algemene praktijk, de nadruk ligt op personen- en familierecht en scheidingsbemiddeling. Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, Vereniging van Mediators Notariaat (VMN) en Echtscheidingsnotaris. Het kantoor is gevestigd in een representatief kantoorgebouw aan de rand van de oude vestingstad Elburg. Kenmerken van ons kantoor zijn kwaliteit en maatwerk, waarbij de persoonlijke aandacht voor de cliënt hoog in het vaandel staat.

13 januari 2023

Vrijblijvende consulten over scheiden

U bent van plan om te gaan scheiden, maar u weet nog niet precies welke weg u het beste kunt bewandelen? Loopt u rond met veel vragen die u graag bespreekt met een scheidingsspecialist? Iemand die kennis heeft van de wettelijke regels maar ook rekening houdt met de wensen van de scheidende partners? Omdat wij (echt)scheidingsspecialist én notaris zijn kunnen wij u van a tot z begeleiden. In een vrijblijvend consult van notariskantoor Megchelsen & Haksteen heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en geven wij u overzicht van de mogelijkheden voor aanpak en invulling van uw scheidingsproces.

Bijvoorbeeld over de gebruikelijke regelingen zoals een scheidingsconvenant, ouderschapsplan of alimentatieregeling. Maar dat niet alleen. Omdat wij ook (kandidaat-)notaris zijn kunnen wij meer voor u betekenen en adviseren over de verdeling van huis en hypotheek, boedelverdeling en testamenten. Ook kunnen wij de gemaakte afspraken direct voor u vastleggen in een notariële akte die in formeel opzicht gelijk staat aan de beschikking van de rechtbank. Zo bespaart u tijd en geld, een gang naar de rechtbank en houdt u ons als enig aanspreekpunt voor uw volledige scheidingstraject, van a tot z.

Vrijblijvende consulten over scheiden

Mediator, VMN-scheidingsbemiddelaar en kandidaat-notaris Mr. Jacobine Haksteen beantwoordt uw vragen over (echt)scheiding en scheidingsbemiddeling en denkt met u mee.

Goed om te weten:

Het informatieconsult duurt maximaal 30 minuten en vindt plaats op ons kantoor.

Dit consult is geheel vrijblijvend van aard.

Er zijn geen kosten verbonden aan het consult, het is wel de bedoeling dat u tegelijk op consult komt en niet ieder apart.

Het consult is uitsluitend bedoeld voor algemene informatie over scheidingsbemiddeling en (echt)scheiding. Voor andere notariële zaken kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Meer informatie vindt u ook op de website van ons kantoor.

Afspraak maken

Wilt u een vrijblijvende afspraak maken? U kunt dan telefonisch contact met ons opnemen op 0525 - 68 12 58 of u stuurt een e-mail naar info@notariselburg.nl.

nieuws van netwerk notarissen

3 juni 2024nieuws

In de Margriet: Hoe voorkom ik dat vaders geld en spullen naar zijn jonge vrouw gaan?

In de Margriet geven drie experts op het gebied van erfrecht advies aan lezers.  Deze week geeft Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, antwoord op de vraag: Hoe...

lees verder >
17 mei 2024nieuws

Deze week in EW magazine: het levenstestament

EW Magazine (voorheen Elseviers Weekblad)  besteedt deze week aandacht aan het levenstestament. Aan het artikel 'Bij leven en minder welzijn' werkte Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen mee.  In...

lees verder >
7 mei 2024nieuws

In de Margriet: hoe voorkom je ruzie om de erfenis?

De afwikkeling van een erfenis kan tot hoog oplopende emoties en zelfs familieruzies leiden. In de Margriet vertellen drie experts op het gebied van erfrecht over een kwestie die hen...

lees verder >

Gerard Megchelsen

Notaris en estate planner/ Raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof den Bosch

Gerard Megchelsen
Gerard Megchelsen
Gerard is zijn notariële loopbaan begonnen aan de Rijksuniversiteit Utrecht, waar hij na zijn afstuderen (1985) als universitair docent werkzaam was bij de vakgroepen Burgerlijk Recht en Notarieel recht tot 1998. Enkele jaren na zijn afstuderen startte zijn loopbaan in de notariële praktijk op respectievelijk twee kantoren in Amersfoort. In 1998 werd bij in Elburg benoemd tot notaris. Ondertussen bleef hij betrokken bij postacademisch onderwijs voor notarissen en andere professionals. Daarnaast heeft hij een aantal wetenschappelijke publicaties op zijn naam. Sinds 2018 is hij tevens werkzaam als Raadsheer plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch en sinds 2019 als docent bij FBN Juristen (kenniscentrum notariaat) in Amsterdam.

Jacobine Haksteen

Kandidaat-notaris in maatschap, Mediator en scheidingsbemiddelaar

Jacobine Haksteen
Jacobine Haksteen
Jacobine heeft zich naast het notariaat gespecialiseerd in mediation. Zij houdt zich voornamelijk bezig met mediations waarbij zij haar notariële kennis ook inzet. Dit betreft mediations in echtscheidingen, nalatenschappen en ondernemingen. Verder is zij momenteel voorzitter van de Vereniging voor Mediators in het Notariaat (VMN), bestuurslid van de Mediatorsfederatie Nederland (MFN) en tot slot vertegenwoordigt zij namens de notariële beroepsorganisatie (KNB) het Nederlandse notariaat in Le Conseil des Notariats de l’Union Européenne (CNUE) in Brussel.

René Bonhof

kandidaat-notaris

René Bonhof
 • kandidaat-notaris

Willemijn van Asselt

registerklerk

Willemijn van Asselt

Demi Grootkarzijn

werkstudent

Demi Grootkarzijn

Kaylee Besselsen

stagiaire

Kaylee Besselsen
 • stagiaire

Notariskantoor Megchelsen & Haksteen

handelsregisternr: 08188875
btw nr: NL808887518B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur
Ons kantoor is tussen 12.30 uur en 13.30 uur gesloten. Tijdens de (zomer)vakantieperiode is het kantoor niet altijd op woensdagmiddag geopend.

Bezoekadres

Paterijstraat 1
8081 TA Elburg

vraag stellenprijs opvragen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.